home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


www.malerwanderweg.eu on line - volg ontwikkelingen

datum bericht: 21-04-2017
       

Vanaf nu kunnen de ontwikkelingen over het meerjarenproject Tanzen auf dem Malerwanderweg op de voet gevolgd worden op de site www.malerwanderweg.euIn januari 2016 besloot Jan Doms tot het maken van een nieuwe dansvoorstelling, getiteld: Tanzen auf dem Malerwanderweg.

 

Doms schreef het libretto en ontwierp en construeerde een bewegende glazen schijf met een diameter van 8 meter. Deze glazen dansvloer gaat een duet aan met de danseres Ulrike Doszmann vice versa. Zij speelt de hoofdpersoon en danst de Malerwanderweg in een bijzonder kostuum dat ontworpen is door de Duitse ontwerpster Juliane Schreiber en gemaakt is in samenwerking met het textielLab Tilburg.

 

Evelien van den Broek (stem en elektronica) vertelt en zingt het verhaal, terwijl Wout Kemkens (zanger-gitarist Shaking Godspeed), Ries Doms (drummer The KIK) en Jarno van Es (pianist) de titelsong vertolken en muzikale thema's componeren. Wiersma & Smeets zorgen voor live licht-animaties en projecties.

 

Ernst Bonis en Joris Bonis passen nieuwe elektronica toe waardoor bijvoorbeeld de danseres, het kostuum en de glazen schijf fungeren als 'muziekinstrumenten'.

 

De voorstelling gaat op tournee in Duitsland, Oostenrijk en het Duitstalige deel van Zwitserland en is natuurlijk ook in Nederland te zien.

 

Het project wordt financieel ondersteunt door het Brabantse Investeringsfonds voor Cultuur Brabat C en de Gemeente Tilbug (Cultuur Alliantie). De Nederlandse Ambassade in Berlijn ondersteunt de tour in Duitsland.

 

De Nederlandse première is op 30 september in de grote theaterzaal van Theaters Tilburg en in het kader van de Dutch Design Week 2017 is de voorstelling op 24 oktober te zien in de grote zaal van het Parktheater Eindhoven.

 Download: brochure Tanzen.pdf

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page