home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Paleis om 4 uur in de ochtend

datum bericht: 04-05-2009
       

Op zaterdag 27 juni en 28 juni vindt op om 19.00 u en om 21.00 u het 'Paleis om 4 uur in de ochtend' plaats in de Westlandse kas van de Zwinbrothers, Rijnweg 340, Monster.

De uitvoering van het 'Paleis om 4 uur in de ochtend' maakt deel uit van het programma van de Biënnale Kijkduin (www.biennalekijkduin.nl). Het project is gebaseerd op de reis met de wilde vaart die Jan Doms in 1997 maakte op uitnodiging van rederij De Flinter. Hij schreef een scheepsjournaal, dat de basis vormde voor het script dat ten grondslag ligt aan deze glasperformance.

In de kas bouwt Jan Doms samen met zijn compaan JanHein van Stiphout (glazenier) een meervoudige ‘filmset’, bestaande uit glazen constellaties die de golvende zee, de varende schepen en het kruiende ijs verbeelden en nog veel meer. Tijdens de performance brengen de bewegende en stuikende glasmassieven de huiveringwekkende reis van het hoofdpersonage Valentina tot leven. Na vele omzwervingen en ontberingen slaat het noodlot toe. Vrachtschip de ‘Flinterhimmel’ lijdt schipbreuk op het kruiende ijs voor de Finse kust. Valentina bereikt uitgeput en halucinerend de oplichtende noodvuurtoren ..... ‘het paleis om 4 uur in de ochtend’ .....

“Hoor, het gehuil van de wolven dat wegsterft op de ijzige poolwind.”

‘Het paleis om 4 uur in de ochtend’

Script, ontwerp & constructie voertuigen en regie: Jan Doms

Ontwerp & constructie glazen zee: JanHein van Stiphout

Performance: Jan Doms & JanHein van Stiphout mmv Doré van Deijck

Geluid en geluidsopnamen: Peter Hofland – Studio Soundscapes

Stemmen: Nol van Trier en Y. Né

Videobeelden: uit de verzameling beeld en geluid van Paul Bogaert

Assistentie: Shyama Sewpersad | Veerle Verstappen

Productie: De Maatschap internationaal

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page