home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


jan doms 'DOCK' 25 april - 27 juni 2010

datum bericht: 31-03-2010
       

Met steun van de gemeente Tilburg presenteert Jan Doms in de ruimte van Springer Wilhelminapark 53 Tilburg (op 5 min loopafstand van De Pont) een vervolg-tentoonstelling op de expositie in gebouw Vertigo, faculteit bouwkunde, TU/e. De feestelijke opening vindt plaats op zondagmiddag 25 april 15.00 u

In de nieuwe ruimte van Springer, voormalige kapel Maria Goretti | ENNU), laat Jan Doms een selectie uit de sculpturen en architectonische ontwerpen zien die hij in de periode 1978 - 2010 maakte. 

 

Speciaal voor deze unieke ruimte creëerde hij de installatie 'Småhus | Lodge'. Dit sculpturale kunstwerk refereert aan de traditionele architectuur in de Zweedse landbouwgebieden. Het is een symbiose van landschap, architectuur en beeldende kunst.

 

Bij deze gelegenheid wordt ook de publikatie 'DOCK' uitgegeven met een beschouwing over het werk van Jan Doms door Chris Manders, oud directeur van de Tilburgse Academie en kritisch publicist over kunst en architectuur. Deze uitgave wordt tijdens de opening ten doop gehouden.

 Download: invitation dock def.pdf

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page