home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Performance Pancharevo Lake Sofia op TV

datum bericht: 04-07-2012
       

In het kader van het Water Tower Art Fest (WAF) voerde Jan Doms in samenwerking met Olga Doreva (architect) in Sofia Bulgarije de performance Pancharevo Ballon Party - ‘BBQ’ at the lake uit. De Nationale Televisie nam de performance op zondagmiddag 24 juni 2012 ter plekke aan het meer op en zond deze de dag daarop uit.



‘s Morgens in alle vroegte werd begonnen met de opbouw van deze spannende constructie van glas en ballonnen in een monumentaal betonnen ‘gebouw’ dat jarenlang dienst deed als scorebord voor de roeiwedstrijden. Die werden in vervlogen tijden op het meer gehouden. Het publiek dat vanaf de oevers de wedstrijden volgde, kon de uitslagen na afloop van elke race aflezen. Na opheffing van de roeibaan is het scorebord in verval geraakt.

 

Met deze performance, waarbij het ingepaste bouwwerk van glas en ballonnen op het tussenplateau door toepassing van hitte door open vuur neergaat, wordt op symbolische wijze aandacht gevraagd voor het behoud van dit markante betonnen object uit de socialistische tijd. Het is een pleidooi om ook deze elementen te beschouwen als deel van het Bulgaarse nationale erfgoed.



Download: Pancharevo lake performance BBQ at the lake 2012.p

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page