home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Nieuwe glassculptuur Jan Doms voor het Miró Museum

datum bericht: 23-03-2013
       

Op 11 april 2013 wordt de nieuwe monumentale glassculptuur die Jan Doms ontwierp voor het Miró Museum in Palma de Mallorca, gepresenteerd. Het glazen bouwwerk wordt opgebouwd samen met de Bulgaarse architecte Olga Doreva, waarmee hij in eerdere jaren in Sofia diverse projecten realiseerde. 



De vorm is in eerste instantie geïnspireerd op de overblijfselen van een driehoekige fortificatie van de Romeinse stad Serdica en vervolgens toegesneden op de architectuur van het Miró Museum in Palma de Mallorca, ontworpen door de Spaanse architect Rafael Moneo.

 

Dit tijdelijke bouwwerk maakt deel uit van Mallorca Translocal Meeting 2013. Dat is een ontmoeting van Europese kunstenaars en ontwerpers die ook een belangrijke rol vervullen bij de organisatie van kunst en ontwerp. In dit geval gaat het om de representatie van de Hilvaria Studio's | Foundation, waar Jan Doms het kunst- en ontwerpprogramma verzorgt. Naast Jan Doms en Olga Doreva nemen nog twee kunstenaars die verbonden zijn met de Hilvaria Studio's deel aan deze meeting, Paul Bogaert en Martion Peulen.



Download: mallorca paneel glassculptuur.pdf

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page